АМСС УПОЗОРАВА: Пажња на путевима, на више места отежани услови вожње

Ауто-мото савез Србије упозорио је вечерас возаче да буду опрезнији у брдско планинским областима, као и у Тимочкој крајини и у нижим пределима, јер постоји опасност од кише која ће се ледити местимично на тлу.
voznja automobil pix
Фото: Pixabay.com

АМСС упозорава да је коловоз на неким деоницама у Србији влажан и да има снега до пет до 10 центиметра, као и то да је пет путева III приоритета одржавања непроходно због снежних падавина. Према подацима АМСС, до 10 центиметара снега има на деоници Владичин Хан - Сурдулица - државна граница са Бугарском - гранични прелаз Стрезимировци. Пет центиметара снега је на следећим деоницама Боњинце - административна линија АП КиМ (Мутиводе), као и на путевима Власинско Језеро - граница са Бугарском и Света Петка - Трговиште.

Слична ситуација по питању снежног прекривача је, како се наовди АМСС на путу државна граница ЦГ - гранични прелаз Јабука - Пријепоље, као и на путу Нова Варош - Аљиновићи. Пет ценитиметара снега је и на путу Јошаничка Бања - Копаоник.

Из АМСС прецизирају да су непроходни следећи путни правци III приоритета одржавања - крај деонице пута у изградњи - Негосавље, Предејане - Црна Трава, Састав Река - Стрезимировци. Одвраћеница - Преко Брдо као и Рашка - Кути - Одвраћеница. Према пинформацијама добијеним од ЈП " Путеви Србије" на наплатним станицама нема задржавања возила. Према информацијама Управе граничне полиције, нема задржавања на путничким терминалима, док је на теретним терминалима на прелазу Хоргош, на излазу из земље, чекање шест сати, на Келебији пет сати, на Батровцима осам сати, на Бездану и Богојеву по четири. На граничном прелазу Шид и Градина на излазу теретњаци чекају по три сата, а на Сремској Рачи четири. На осталим прелазима нема задржавања за све категорије возила. 

EUR/RSD 117.2028
Најновије вести