АВИОНИ ИЗ БЕОГРАДА ЗА ИЗРАЕЛ СУ КРЦАТИ Огласио се капетан Ер Србије

Авионима "Ер Србије" грађани се евакуишу из Израела откако је почео сукоб с Хамасом. Капетан Душан Милатовић, директор летачке оперативе, истиче за РТС да ниједан лет за Тел Авив није отказан и да ће редовно летети докле год то ситуација дозвољава.
avion, er srbija, aerodrom nikola tesla, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Посебно истиче и да су авиони из Београда за Израел пуни. Наглашава да је аеродром "Бен Гурион" заштићена зона, да израелска војска штити тај коридор којим наши авиони стижу до самог аеродрома, тако да с те стране није било никаквих проблема.

Душан Милатовић је за РТС истакао да је „Ер Србија“, за четири дана, од почетка сукоба, из Тел Авива имала три редовна лета, један репатријацијски, и да ће тако наставити све док то буде новонастала ситуација дозвољавала.

Наводи да су наши грађани веома весели кад уђу у авион на аеродрому „Бен Гурион“ у Тел Авиву и задовољни што је неко дошао по њих. То је оно што се осећа, како каже – сад смо сигурни, идемо кући.

Фото: Dnevnik.rs

Међутим, указује и да веома занимљиво да и на данашњем лету имају путнике који иду за Тел Авив. То је, каже и њих помало изненадило, али је то тако.

„То изгледа за израелски народ нормално. Неки од њих се враћају назад да би били мобилисани, да би учествовали у одбрани земље. Неко живи вероватно тамо и жели да буде тамо без обзира на тешку ситуацију. Вероватно је народ Израела научио да живи у некој врсти опсадног стања, па је то њима нормално“, наводи капетан.

„Прво морам да кажем да наше посаде нису имале прилику да виде оно што су видели и ваши гледаоци. Знамо сада како то иде на друштвеним мрежама и како медији пласирају све те вести, тако да смо имали срећу да они то нису могли да виде, јер тих дешавања није било у самој околини“, каже Милатовић.

Што се тиче реализованих летова објашњава да су добили извештаје њихових вођа ваздухоплова и да је оно, што су они приметили, све било нормално.

(nova.rs)

EUR/RSD 117.0386
Најновије вести