Бачкоградиштанац добио стан у акцији Узми рачун и победи

Шефова се не пориче, изрека је које се до сада држао Бачкоградиштанац Имре Барањи (59), магационер у бечејском привредном гиганту „Сојапротеин“ још од 1984, а сад има сасвим добар разлог.
в
Фото: Dnevnik.rs

Имре је добитник премије стана у Новом Саду у трећем извлачењу акције „Узми рачун и победи“, а срећну вест јавио му је управо његов шеф.

- Синови Андор и Ендре раде у иностранству и, кад викендом дођу кући, посветим се њима, тако да нисам гледао телевизијски пренос извлачења акције „Узми рачун и победи“, мада знам да је супруга Јудит до сада послала двадесетак коверата. Тако ми је срећну вест у суботу увече телефоном јавио шеф. Наравно, муштулук је његов. Искрено речено, жена је слала коверте, али ни у сну нисам могао да помислим да ћемо било шта добити, јер до сада никад ништа нисмо добили. Држим се оне народне „у се и у своје кљусе“ - с осмехом на лицу прича нам домаћин Имре Барањи.

Цео живот је научио да даје, а не да добија. Редован је, заједно са синовима, добровољни давалац крви, као магационер у фирми, пошто је роба у магацину, делио је синдикалне пакете...


Хаос га отерао с пецања

Имре је раније радо одлазио на пецање, поготово на Стару Тису, крај Бачког Градишта, где је вода доброг квалитета, али сада ретко узме пецаљке у руке.

- Хаос на нашим водотоцима ми је „избацио“ пецаљке из руку. Вода у Парку природе „Стара Тиса код Бисерног острва“ је чиста, али се не може прићи од остатак пет амбалаже и другог смећа- рекао је Имре.


- Кад смо деведесетих година прошлог века купили стару кућу од набоја у Улици Шаму Михаљ 46, прво смо изградили део у ком смо живели, па онда део по део старе куће реновирали и сада имамо дом по нашој жељи. Како је плац на четири квадрата, кућа и зелена површина су на квадрат и по, а на преостала два и по квадрата сам засадио нешто преко стотину садница разног воћа. Има посла, али је то лепа занимација. Највећи део се поједе свеже, а оно што преостане иде у муру и припремам квалитетну ракију. Зависно од тога каквог је рода година, добијем између 100 и 200 литара ракије, коју, пошто не пијем, други дегустирају. Поклањам је рођацима, пријатељима, познаницима – прича Имре Барањи.

- Супруга Јудит је најзаслужнија за добитак, јер је она слала коверте, а што је извучен коверат с мојим именом је већ пука срећа - закључујесрећни добитник из Бачког Градишта.     

В. Јанков

EUR/RSD 117.5773
Најновије вести