Батајница се пуни, највише младих невакцинисаних пацијената

БЕОГРАД: У болници у Батајници према последњим подацима лече се 352 пацијента, од којих је 47 на интензивној нези, а 22 су на респиратору, изјавила је директорка те установе Татјана Аџић Вукичевић.
Tatjana Adzic Vukicevic/YT
Фото: Јутјуб/Татјана Аџић Вукичевић

Како је навела, реч је углавном о младим невакцинисаним особама, највише мушког пола, између 20 и 30 година, следе они између 40 и 50, а на крају они између 30 и 40.

Ситуација је, према њеним речима, толико напета да је отворена зграда Ц јер је зграда Б скоро попуњена, осим у јединицама интензивне неге.

Аџић Вукичевић у интервјуу за данашњи "Блиц" истиче да су клиничке слике веома тешке и да сваки други или трећи примљени пацијент захтева моменталну примену кисеоника.

"Људи су изнурени, боре се за ваздух, имају температуру. Никада до сада, ни у једном таласу, нисмо имали овако нешто. Више од 20 одсто пацијената моментално по пријему захтева интензивну негу", упозорава она.

Додаје да у Батајницу дневно у просеку стигне 40 пацијената и указује на то да више од 90 одсто хоспитализованих није вакцинисано.

"Да смо наставили да се вакцинишемо темпом којим смо почели, до овако тешке ситуације сигурно не би дошло", сматра Аџић Вукичевић.

EUR/RSD 117.3323
Најновије вести