Бесплатна школа програмирања током зимског распуста

Средњошколци широм Србије, њих хиљаду, ће, током зимског распуста, моћи бесплатно да науче нове ствари из ИТ области, а све на недељи програмирања и дизајна, која ће бити организована у Комтрејд центру, саопштили су организатори.

Манифестацију организују Висока школа струковних студија за информационе технологије ИТС, компаније ЛИНК груп и Комтрејд.Учешће у зимској школи је бесплатно, а заинтересовани се могу пријавити на линк www. it-skola.com/program-predavanja/.

Зимска школа програмирања и дизајна ће трајати од 12. до 16. јануара, а пријава траје до 10. јануара. Обезбеђено је 1.000 места, додаје се у саопштењу.
Током пет дана школе, заинтересовани ће моћи да дођу до нових ИТ вештина - како да напишу први код, обраде слику, монтирају први видео…

Полазници Зимске школе програмирања и дизајна имаће прилике да сазнају како функционише Гугл аналитика, како покренути интернет продају, шта су електронски платни системи (“Пејпал”, “Биткоин”), како функционише технологија 3Д штампе... У оквиру школе биће одржан низ радионица на којима ће ученици моћи да сазнају како се креира сајт „Ворд прес”, шта се све може радити у програмском језику Јава, како се креирају слике у фотошопу...

До наведених знања, средњошколце ће водити професори са Високе школе за информационе технологије ИТС, пословни људи из области ИТ-ја, Гугл предавачи, представници Оракле Универзитета, пројект менаyери “Комтрејда” и представници “Хјулит – Пакарда”, додаје се у саопштењу.
 

EUR/RSD 117.2860
Најновије вести