Бесплатно психолошко саветовалиште због неплодности

Стручњаци у лечењу стерилитета, као и многобројна истраживања, показали су да је улога психолога веома важна у лечењу неплодности, јавља Радио телевизија Србије.
m
Фото: pixabay.com

Суочавање са овим проблемом једно је од најстреснијих искустава са којима се парови сусрећу. Зато је бесплатно индивидуално психолошко саветовање, које је недавно покренуто, од велике важности.

 „Неплодност је проблем који утиче на више сфера у животу. Парови се првенствено суочавају са огромном количином туге, анскиозношћу и депресијом“, рекла је, гостујући у Јутарњем програму, Сандра Јовановић, председница Удружења „Шанса за родитељство“.

Нагласила је да су такође неретко, присутни финансијски проблеми и поремећени односи у браку.

„У оквиру Центра за вантелесну оплодњу, који је покренут у оквиру фондације Није свеједно, Министарства здравља, коначно паровима можемо да обезбедимо бесплатну правну помоћ“, додала је Јовановићева.

Статистика каже да се сваки шести пар суочава са проблемом неплодности.

„Решење постоји, медицина је напредовала, имамо вантелесну оплодњу, инсеминацију, опције као што је сурогат-материнство, дакле, постоје опције, само треба причати о њима“, изјавила Јовановићева.

Због менталитета, предрасуда и друштвеног окружења, деси се да неки парови о својим напорима за добијање потомства – ћуте. Ипак, треба затражити стручну помоћ.

Центар за ментално здравље, почиње са првим активностима пружања подршке паровима и појединцима борби за потомство, јер ће свим заинтересованима сада бити омогућена бесплатна психолошка подршка, односно бесплатно индивидуално психолошко саветовање.

За заказивање термина психолошког саветовања неопходно је окренути број телефона: 0800 333 030.

Стручњаци раде са свима који се пријаве за помоћ, већ после првог разговора се договарају будући кораци.

 

EUR/RSD 117.0672
Најновије вести