Брнабић: Шта све подразумева валидна ковид пропусница

БЕОГРАД: Премијерка Ана Брнабић објаснила је данас да валидна ковид пропусница значи потврду о примљеној другој вакцини у периоду до седам месеци - 210 дана, или треће после највише седам месеци од друге, или негативан ПЦР тест не старији од 72 сата, или антигенски не старији од 48 сати, или потврду о прележаном ковиду у периоду до 210 дана.
ana brnabic, Tanjug/Nikola Anđić
Фото: Танјуг/Никола Анђић

Јеан од увих услова је довољан за валидну ковид пропусницу, нагласила је премијерка и нагласила да само са таквом ковид пропусницом ће моћи да се борави од 23. октобра после 22 сата у затвореним угоститељским објектима.

"Када су у питању странци, за њих ће важити ЕУ дигитални ковид серификат или друге земље са којом Србија има закључен споразум о признавању сертификата", додала је она.

Премијерка каже да ће влада донети сутра на редовној седници допуну уредбе о мерама против ковида по питању ковид пропусница, на основу којих ће се дозволити правном лицу или предузетнику односно организатору пружања услуга и који ће бити дужни да утврде идентитет носиоца ковид серфитиката односно пропуснице увидом у важећи документ са фотографијом.

"Инспекције су спремне, комунална милиција је спремна и прошли су обуку и идентификовали смо и оне проблеме, на пример, уколико немају приступ интернету како би проверили ковид пропусницу - ми ћемо има давати посебан приступ интернету. Тако да не морају да брину о томе и то ће контролисати комунална милиција и све друге инспекције које сада контрлишу примену мера", рекла је премијерка

EUR/RSD 117.3314
Најновије вести