Брнабић: Најтежи дан, за 24 часа 18 преминулих и 386 новозаражених

Данас је по великом броју параматераранајгори дан од почетка наше борбе са корона вирусом, изјавила је председница Владе Србије Ана Брнабић.
ana brnabic, Tanjug/Dragan Kujundžić
Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

„У протеклих 24 часа чак 18 особа је преминуло, 138 је на респираторима. Од 8.646 тестираних још 386 грађана је позитивно на корона вирус“, рекла је Брнабић.

Како је истакла, у овом тренутку и даље је накритичнија ситуација у Београду, па Шапцу, Крагујевацу и Новом Пазару.

Брнабић моли грађане да се строго придржавају свих мера, које је донео не само кризни штаб, већ и светска здравствена - маске, размак од најмање метар и по и често прање руку.

"Слажем се са председником Вучићем да је најефикаснија мера полицијски час. Али се трудимо да другим мерама успемо да ово превазиђемо јер ћемо са овим вирусом још дуго да се боримо. Верујем да можемо сви заједно да доведемо ове бројеве под контрполу без потпуне забране кретања. Али ако не видимо да мере које смо донели пре десет дана не буду дале резултате, мораћем донети и ригорозније мере", рекла је Брнабић.

Додала је да је за њу протест ништа више од окупљања људи које је крајње неодговорно понашање.

"Ово је време за борбу са вирусом, а не за политику. Сада треба да се са овим изборимо, а времена за политику ће бити", рекла је Брнабић и додала да ћемо за пар дана видети како ће се бројеви кретати и какви ће бити резултати политичких окупљања.

Она је све замолила да се не окупљају.

"Знам да је то ваше грађанско право, али ова борба са вирусом је много важнија. Биће времена за окупљања", рекла је Брнабић.

 

EUR/RSD 117.5845
Најновије вести