ЦЕЛА СРБИЈА ДАНАС У ЦРВЕНОМ МЕТЕО АЛАРМУ Дневна температура до 40, а ноћи тропске

У Србији ће данас бити сунчано и веома топло, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод уз упозорење на високе температуре до среде, које локално могу ићи и до 40 степени.
vrucina sunce
Фото: pixabay.com

Дуваће слаб, западни ветар, најнижа температура ће се кретати од 19 до 24 степена, а највиша од 37 до 40 степени.

У Београду ће бити сунчано и веома топло. Дуваће слаб, западни ветар. Најнижа температура ће се кретати од 21 до 24 степена, а највиша око 39 степени.

Упозорење за подручје Србије на високе температуре

До среде веома топло са максималним температурама изнад 35 °С, локално и до 40 °С. У великим градовима очекују се и тропске ноћи (Тмин > 20 °С).

Упаљен метео аларм

Због екстремно високих температура на снази је црвени метео аларм, што значи да је време врло опасно.

"Време је врло опасно. Прогнозиране су нарочито опасне временске појаве, а таквог су интезитетаа да могу проузроковати велику материјалну штету и бити веома опасне по безбедност људи и животиња. Треба се често информисати о детаљима очекиваних метеоролошких услова и ризика. Следити наредбе и савете надлежних државних служби", објавио је РХМЗ.

Време наредних дана

У уторак сунчано и неколико степени мања врућина него у понедељак. Ветар слаб северни и источни. Притисак око нормале. Минимална температура од 19°Ц до 26°Ц, а максимална од 34°Ц до 38°Ц. Увече суво и топло. Температура у 22 сата  од 25°Ц до 30°Ц.

У среду поново врло вруће и близу 40°Ц. У другој половини идуће седмице постепено мања врућина.

EUR/RSD 117.0764
Најновије вести