ЧЕТВРТИ ТОПЛОТНИ ТАЛАС У ПУНОМ ЗАМАХУ Температуре до 37°C сигурно до викенда, ЕВО КАДА СТИЖЕ ОСВЕЖЕЊЕ

Седмица пред нама донеће нам право летње време.
termometar temperatura sunce vrelo toplo, pixabay.com
Фото: pixabay.com

Ово је четврти топлотни талас, а претходних дана донео је температуре и до 35°C. Врло топло биће и до краја седмице, али се не очекују екстремно високе температуре, нити ће ово бити најрверелији талас овог лета, јер су током претходних температуре биле до 39°C.

Понедељак ће донети сунчано време, а максимална температура биће од 32 до 35°C, у Београду до 34°C.

Сунчано и врло топло биће у Србији све до краја седмице. У четвртак и у петак у јужним и централним пределима, а у суботу у јужним и источним пределима очекује се јачи развој облачности и појава локалних пљускова са грмљавином.

Максимална температура биће без промене или за степен до два у паду, нарочито у јужним, централним и источним пределима Србије.

Другог дана биће у свим пределима Србије и недеља ће уједно бити и најтоплији дан у овој седмици, а као разлог је и приближагање хладног фронта из области Алпа, који ће испред себе да услови израженије јужно струјање и прилив још топлије ваздушне масе са Медитерана.

Максимална температура биће од 33 до 37°C, у Београду око 35°C.

У седмици пред нама очекују се и топле ноћи, у Војводини, у Београду и у већим градским центрима биће и тропске, уз минималне температуре изнад 20°C.

У ноћи ка понедељку и почетком следеће седмице са северозапада се очекује јаче наоблачење и захлађење са кишом и пљусковима са грмљавином, уз продор осетно свежије ваздушне масе и уз скретање ветра на северозападни.

Ово погоршање времена донеће у првој половини следеће седмице ниже температуре за више од 10 степени и потпуни прекид актуелног топлотног таласа.

Последњих дана августа условиће пораст температура и повратак на летње, али без врућина и топлотних таласа, а таква ситуација задржала би се и почетком септембра, уз максималне температуре до 30°C.

(Telegraf.rs)

EUR/RSD 117.1153
Најновије вести