Црвени крст Србије доделио признања, награђен и лист Дневник

НОВИ САД: Свечаност доделе знакова и признања Црвеног крста Србије институцијама, организацијама и појединцима одржана је данас у сали Дома Војске Србије.
c
Фото: Дневник/Радивој Хаџић

За правовремено и тачно извештавање о свим активностима Црвеног крста уручен је златни знак нашем листу, коју је примио генерални директор “Дневник Војводина Преса” Душан Влаовић, док је сребрни знак добила наша новинарка Новосадске хронике Ивана Бакмаз за бројне чланке који су допринели популаризацији Црвеног крста и информисањеу грађана о њиховим активностима.

Председник Црвеног крста Србије проф др Драган Радовановић казао је да су признања додедељена људима који су допринели хуманитарној акцији и деловању у Новом Саду.

 

Фото: Дневник/Радивој Хаџић

- Увек је задовољство да се дође у Црвени крст Новог Сада као једну од најуспешнијих организација у Србији, која има велики број активности и што је најважније оне се реализују када је најтеже - истакао је Радовановић - Већ 15 месеци се боримо с коронавирусом и за то време Црвени крст Новог Сада је помогао великом броју становништва, док ових дана 90 волонтера помаже у вакцинацији становништва, што на симболичан начин показује како треба да ради добар и функционалан Црвени крст.

Фото: Дневник/Радивој Хаџић

Секретар Црвеног крста Новог Сада Драган Лазић подсетио је да се обележава седмица Црвеног крста под паролом “Незаустављиви”.

- Ово је и година јубилеја, односно 140 година од оснивања Црвеног крста Новог Сада - казао је Лазић и додао да се успешност рада мери по броју волонтера, активностима и задовољству корисника.

С. К-ч

Дневник/Р. Хаџић

EUR/RSD 117.5717
Најновије вести