Ђерлек: Ако пропуснице не дају ефекте тражићемо ригорозније мере

БЕОГРАД: Државни секретар у Министарству здравља Србије Мирсад Ђерлек изјавио је да је легитиман потез да држава заштити здравље и животе грађана, а ковид проупуснице се уводе да се заштите животи.
djerlek
Фото: Танјуг (видео)

"Сачекаћемо седам до 10 дана и ако буде позитивног ефекта ковид пропсуница бићемо задовољни, ако не буде, Министарство ће на Кризном штабу тражити ригорозније и много ефективније мере", истакао је Ђерлек за РТС.

Поновио је да је став Министарства здравља да безбедна вакцина нема алтернативу, поготово када смо добили нашу, Торлакову вакцину.

"Сада имамо своју вакцину, све те приче са друштвнеих мрежа падају у воду, очекујем да ће грађани бити много одлучнији, храбији, солидарнији и да ћемо повећати број вакцинисаних људи", рекао је Ђерлек.

Говорећи о томе може ли здравствени систем да издржи, Ђерлек је нагласио да је евидентно да су здравствени радници исцрпљени и уморни и додао да им се диви како проналазе позитивну енергију и боре се за животе људи.

"Имајући у виду да имамо тако храбре људе и да држава стоји иза здравственог система, сигуран сам да здравствени систем може одговорити и на најтеже изазове", рекао је Ђерлек.

EUR/RSD 117.1153
Најновије вести