Ђерлек: За очекивати је да богиње дођу до Србије, али не треба дизати панику

БЕОГРАД: Државни секретар Минситарства здравља Мирсад Ђерлек изјавио је данас да се, ако су мајмунске богиње регистроване у Словенији, може очекивати да дођу и до Србије, али да не треба ширити панику.
mirsad djerlek
Фото: Youtube Printscreen

"Заиста не треба драматизовати и ширити панику, јер, ионако имамо нарушено ментално здравље због двогодишње пандемије, а изузетно нам је важно да га очувамо", рекао је Ђерлек за Тан‌југ.

Истакао је да има места за опрез, припрему и посматрање, те поручио да је здравствени систем Србије спреман да одговори много тежим изазовима.

"У овом тренутку нема места паници, пратићемо и прилагодићемо се условима какви буду у датом тренутку", рекао је Ђерлек.

Када је реч о вирусу корона, Ђерлек је апеловао на све да и даље буду опрезни, јер, подсећа, још нисмо завршили са пандемијом.

"Јесте вирус много слабијКег потенцијала него што је био, али оно што нам је показао, јесте да увек будемо опрезни, мада сам ја оптимистичан и мислим да наредна јесен неће бити као претходне, и да ћемо много боље проћи", рекао је Ђерлек.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести