Доле топло, на планинама СНЕГ, МАГЛА, ПОЛЕДИЦА возачи, опрез на ОВИМ ПУТНИМ ПРАВЦИМА

БЕОГРАД: Коловоз је влажан и снега има до 5 центиметара на путном правцу Мионица - Брежђе - Дивчибаре - Каона, због чега се препоручује опрезна вожња, саопштило је јутрос Јавно предузеће "Путеви Србије".
1
Фото: Pixabay, ilustracija

Према јутрошњим подацима Зимске службе "Путева Србије", на осталим путним правцима првог и другог приоритета одржавања коловози су влажни у нижим пределима, а снега има местимично у расквашеном стању до 5 цм на територији Колубаре, Ивањице и Мачве.

На подручју Зајечара, ситни одрони учестали су дуж нестабилних камених косина и у клисурама, највише на путу Ђердапској магистрали, где се саветује опрезна вожња и придржавање саобраћајне сигнализације која обавештава о одронима.

Постоји, такође, могућност појаве магле на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура као и на путним објектима преко река.

Магле има на следећим путним правцима: II А-210 Јошаничка Бања - Копаоник, II А-210 Копаоник - Рудница и II А-211 Копаоник - Јарам.

Због најављених ниских температура у јутарњим и вечерњим сатима постоји могућност појаве местимичне поледице, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура као и на путним објектима.

Прилази зимским туристичким центрима су проходни. ЈП "Путеви Србије" саветује возачима да без зимске опреме и ланаца не крећу на пут.

Забране за шлепере и камионе са приколицом су на снази на следећим путним правцима:

I Б-27 граница са БиХ (гранични прелаз Трбушница-Шепак) - Лозница - Осечина - Ваљево - Словац

II А-137   Шабац - Волујац - Завлака - Бања Бадања - Крупањ - Грачаница

II А-139   Крст - Коренита - Крупањ

II А-141   Дебрц - Бањани - Уб - Новаци - Коцељева - Шабачка Каменица - Доње Црниљево - Осечина - Гуњаци - Пецка - Љубовија

II А-170   Ваљево - Поћута - Дебело брдо

II Б-335   Крупањ - Шљивова

II Б-338   Ваљево - Лелић - Мравињци

II А-170   Дебело Брдо - Рогачица - Бајина башта - Калуђерске баре - Кремна

II А-210   Јошаничка Бања - Копаоник

II А-257   Шарена Буква (Мачков Камен) - Столице

II Б-330   Лозница - Зајача - Шарена буква - Мачков камен

II А-199   Нови Пазар - Дежева - Шароње - Одвраћеница

II Б-403   Калуђерске Баре - Митровац - Заовине

II А-210   Копаоник - Рудница

II А-211   Копаоник - Јарам

II А-198   Рашка - Кути - Одвраћеница

"Путеви Србије" саветују возачима да без зимске опреме и ланаца не крећу на пут, а уколико се одлуче на путовање, треба да возе заиста опрезно и пажљиво.

EUR/RSD 117.1153
Најновије вести