Донирано 100 штеп-дека за бебе у новосадском породилишту

Фондација “Осмех на дар” донирала је новосадском породилишту, Бетанији, стотину штеп-дека, намењених новорођеним бебама.
с
Фото: Дневник/Бранислав Лучић

У породилишту има управо 100 места за новорођене бебе, а новац за куповину ћебади обезбеђен је на овогодишњем Осмеховом фестивалу лампиона.

- Ко улаже у бебе, улаже у будућност и ово није мали гест, а велика је помоћ. Ове штеп-деке ће грејати све новорођене бебе и оне ће моћи мирно да спавају. У Бетанији се сваке године роди 6.800 беба и ми имамо тежак и одговоран, али и најлепши посао, јер смо свакога дана на извору живота и видимо први удах сваког детета. Новорођене бебе се смеју кад спавају, задовољне су када су нахрањене и ушушкане и свакога дана нам уделе осмех на дар - казала је наченица Одељења за неонатологију у Бетанији др Љиљана Добрић која се захвалила представницима Фондације у име свих 6.800 беба и њихових мајки.

У породилишту има управо 100 места за новорођене бебе, а новац за куповину ћебади обезбеђен је на овогодишњем Осмеховом фестивалу лампиона.

Сандра Булут из Фондације “Осмех на дар” рекла је да су на Осмеховом фестивалу лампиона у октобру прикупили 1,2 милиона динара.

Фото: Дневник/Бранислав Лучић

- За Дечје хируршко одељење у Суботици обезбедили смо шест дечјих кревета, а Бетанији смо донирали 100 штеп-дека за бебе. Прошле године смо, такође од новца прикупљеног на фестивалу, Бетанији донирали четири пулсна оксиметра, а у току је наша новогодишња акција прикупљања пакетића за социјално угрожене малишане. То је 13. акција коју организујемо од како постоји Фондација, а тада су је покренули студенти Правног факултета у Београду који су прикупљали пакетиће за децу с Косова. Сада се акција проширила - казала је Сандра Булут.

Фондација “Осмех на дар” током године организује и друге хуманитарне акције, а последње три године организују Осмехов фестивал лампиона.

Љ. Петровић

EUR/RSD 117.5653
Најновије вести