ДОНОСЕ КУЋИ ЧЕТИРИ МЕДАЉЕ Сјајан резултат екипе Србије на Балканској олимпијади из информатике

Екипа Србије постигла је значајне резултате на Балканској олимпијади из информатике за ученике средњих школа, које је одржано у Словенији, од 29. октобра до 3. новембра, освојивши, поред осталог, златну, сребрну и две бронзане медаље.
kompjuter frilenser
Фото: pixabay.com

На Олимпијади је учествовао, у званичној конкуренцији, 51 такмичар из 13 земаља, док је, укључујући незваничну конкуренцију, учествовало 72 такмичара из 17 земаља, саопштено је из Друштва математичара Србије.

Екипа Србије је одабрана на основу низа такмичења овогодишњег циклуса, у организацији Друштва математичара Србије, а под покровитељством Министарства просвете Републике Србије.

Српску екипу чинила су четири такмичара, који су остварили следеће резултате:

Милош Милутиновић, трећи разред, Рачунарска гимназија, Београд - златна медаља

Немања Мајски, трећи разред, Гимназија „Вељко Петровић“, Сомбор - сребрна медаља

Филип Бојковић, трећи разред, Математичка гимназија, Београд - бронзана медаља

Данило Трнинић, четврти разред, Рачунарска гимназија, Београд - бронзана медаља

Руководиоци екипе су били Марко Миленковић, из Природно-математичког факултета Ниш и Тони Шкријељ, из Природно-математичког факултета Нови Сад.

Од шест задатака на Балканијади, аутор два задатка је био Тадија Шебез, док је аутор једног задатка био Павле Мартиновић, обојица српски чланови Научне комисије Балканијаде.

Руководиоци екипе су јавно похваљени на завршној церемонији, због доприноса такмичењу јер су открили задатак са грешком и предложили задатак за замену, додаје се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1921
Најновије вести