Ђорђевић: Дом за старе у Смедереву биће затворен

СМЕДЕРЕВО: Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић изјавио је да ће Дом за старе у Смедереву бити затворен.
djordjevic
Фото: Танјуг/ Сава Радовановић

У складу са уредбом Владе донета је одлука да се затвори у потпуности Дом за старе у Смедереву, односно да се сви ставе у карантин, рекао је Ђорђевић вечерас за ТВ Прва.

Он је навео да је 10 корисника Дома за старе у Смедереву превезено у болницу и да се још чека потврда да ли су позитивни на вирус корона.

Ђорђевић је рекао да ће четворо корисника бити враћено и они ће се налазити у посебној изолацији 14 дана и подсетио да је двоје њих преминуло, а да се за једну особу зна да није преминула од последица вируса корона.

Раније данас, министар здравља Златибор Лончар рекао је да су у Дому за старе у Смедереву преминуле две особе, али да ни један нема потврде за присуство Ковида 19.

Др Ана Јовановић из Завода за јавно здравље у Пожаревцу рекла је за ТВ Прву да је код једне жене у Дому за старе у Смедереву потврђен је позитиван налаз на Ковид-19 и она се сада налази на инфективном одељењу Опште болнице у Смедереву.

Она је навела да је у том дому у току епидемиолошко испитивање због појаве симптома болести код једног броја корисника, као и да су запослени у дому предузели све мере које им је стручна служба Завода саветовала, у циљу спречавања ширења инфекције.

Према њеним речима у току је дезинфекција простора и узимају се узорци корисника и запослених са којима је заражена жена била у контакту.

Она је додала да је у Подунавском и Браничевском округу у домовима за стара лица епидемиолошка ситуација под контролом.

Упитан за Дом за ометене у развоју код Блаца, министар Ђорђевић је рекао да је ситуација стабилна и да тренутно нема ниједног корисника који има повишену температуре, као и да ће се пратити стање.

Он је раније данас навео да се у том дому појавио вирус корона и да је од 13 запослених, седам било позитивно, док су од осам корисника, четири била заражена, као и да се они налазе у болници.

EUR/RSD 117.2933
Најновије вести