Ђорђевић: За особе са инвалидитетом више новца него лане 

БЕОГРАД: За удружења и савезе особа са инвалидитетом ове године из буџета је издвојено 270 милиона динара, што је за 50 милиона више него лане, изјавио је министар за рад, запошљавање и социјална питања Зоран Ђорђевић.
djordjevich_pok
Фото: Танјуг (Видео)

Он је додао да су програмски конкурси за особе са инвалидитетом у завршној фази и да су одржани преговори са савезима на који начин и колико ће средстава ком удружењу припасти.

За ову годину обезбеђено је 30 милиона више, рекао је Ђорђевић и додао да су средштава за стални конкурс увећана за 20 милиона динара, што укупо чини да за су особе са инвалидитетом средства у овој години та средства већа за 50 милиона динара.

Министарству су достављена 43 предлога за конкурс са укупним износом око 360 милиона динара динара, а одбијено је девет. 

Министар је поменуо и да новац који је додељен прошле године једно удружење није оправдало, због чега ће то бити санкционисано, а новац ће морати да се врати у буџет.

Ове године, рекао је још министар, евиденција новца који буде распоређен биће доступна на сајту министарства, као и евиденција о томе колико је новца у прошлој години добило које удружење.

EUR/RSD 117.3269
Најновије вести