Дозвољене посете вакцинисаним корисницима домова за старе

БЕОГРАД: Корисницима установа за смештај старих лица који су прошли комплетну процедуру вакцинације биће омогућене посете у контролисаним условима, уз поштовање свих епидемиолошких мера, саопштило је данас министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.
vakcinacija
Фото: vojvodina.gov.rs

Како се наводи, ту одлуку донео је Кризни штаб за сузбијање ширења корона вируса на данашњој седници, на иницијативу министарке за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и чланице Штаба Дарије Кисић Тепавчевић.

"Таква одлука донета је на основу евидентног смањења броја оболелих у популацији Републике Србије у последњим недељама и након спровођења вакцинације корисника домова за стара лица", пише у саопштењу.

Услови које је неопходно испунити да би се добила дозвола за посету јесу да у последњих 14 дана није било потврђених случајева ковид-19 инфекције код корисника и запослених, да је корисник коме се дозвољава посета комплетно вакцинисан, да је од последње дозе прошло најмање седам дана, као и стриктно поштовање општих превентивних мера.

Министарка Кисић Тепавчевић захвалила је корисницима домова за старе на показаном разумевању и стрпљењу за предузете мере у циљу спречавања ширења вируса корона, а запосленима на пожртвованом и преданом раду у заштити здравља наших најстаријих суграђана, наведено је у саопштењу.

EUR/RSD 117.3343
Најновије вести