ДРАГАНА ЈЕ МАЈКА ЗА ПОНОС, МЛАДА ЖЕНА РОДИЛА СЕДМОРО МАЛИШАНА А ТЕК СУ ЈОЈ 33 ГОДИНЕ: Породици Бешански ове зиме осмехнула се срећа, добиће и свој топли дом (ФОТО)

Лучани: Деветочланој породици Бешански из драгачевског села Дучаловићи ова зима остаће заувек у сећању, али оном најлепшем. Драгана (33) је мајка седморо деце, најстарија Марија има 10 година, док најмлађа беба има само три месеца.
e
Фото: RINA

Супруг тешко ради како би им обезбедио све што им је потребно, али ипак то није било довољно да среде кућу па су до сада живели у јако тешким условима. Међутим, захваљући донацији Фондације "Хумана срца" њихов дом ће бити обновљен.

- Највећи проблем нам је била влага. Зидови су били скоро црни, па смо се плашили и за здравље наше деце. Пресрећни смо што су ови добри људи препознали нашу муку и одлучили да нам помогну. Хвала је мало шта можемо да кажемо за све, а бићемо им захвални до краја живота, рекла је Драгана за РИНУ.

Почетак радова на адаптацији дома породице Бешански очекује се наредних дана, а биће извршено реновирање и унурашњег и спољашњег дела, као и прилаза.

- Унуштрашњи радови су већ спроведени, ради се на спољним, а биће урађена и адаптација прилазног пута, ограде, као и потпорни зид да би се деца осећала сигурније и безбедније. Вредност ове донације је око 30.000 евра и заиста смо задовољни што ћемо заједно са нашим партнерима успети да усрећимо ову вишечлану породицу, казали су представници Фондације "Хумана срца".

Фото: RINA

Породици Бешански помоћ че пружити и локална самоуправа, која је и раније била ту да им помогне.

- Дугујем велику захвалност фондацији која је изабрала бапш нашу општину да помогне нашим мештанима. Ми смо увек ту за њих, нарочито кад су у питању вишечлане породице јер улагање у њих, заправо је улагање у будућност. Општина Лучани много је учинила кад су у питању подстицајне мере за рађање, и по томе смо једна од најажурнијих локалних самоуправа у Србији. Тим путем ћемо наставити и у наредном периоду, нагласио је председник општине Лучани Миливоје Доловић.

RINA

EUR/RSD 117.0557
Најновије вести