Ђурић: У српским срединама на КиМ 11 новооболелих

БЕОГРАД: У већински српским срединама на Косову и Метохији данас има 11 новооболелих лица.
km
Фото: Tanjug/ Filip Krainčanić

У Звечану има три, Косовској Митровици два, у Зубином Потоку четири, у Лепосавићу два новооболела лица.

До данас укупно је оболело 69 особа, четири су излечене, две преминуле, навео је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић у дневном извештају на Инстаграму.

У Ковид амбуланти Дома здравља у Лепосавићу тестирано је једно лице са респираторном инфекцијом. У Косовској Каменици једно лице је тестирано и чекају се резултати. У Приштини, Косову Пољу и Липљану у протекла 24 часа није било прегледа.

Оболели су из Косовске Митровице (29), Звечана (18), Лепосавића (8), Зубиног Потока (13), Липљана (1).

Оболели су смештени у КБЦ Косовска Митровица (18), Студентски центар Косовска Митровица (33), КЦ Ниш (4), КЦ Крагујевац (4), КБЦ ‘‘Др Драгиша Мишовић’‘ Београд (2), КЦ Србије Београд (1), Београдски сајам (1).

Ради се и на утврђивању контаката свих заражених лица.

"Из КБЦ у Косовској Митровици током јучерашњег дана пребацили смо породиљу и бебу стару 15 дана које су заражене вирусом Ковид-19 у болницу ‘‘Др Драгиша Мишовић’‘ у Београду", наволди Ђурић.

У општини Витина и Обилић обезбеђени су лекови и дезинфиковане улице.

"Донирали смо заштитне маске КБЦ у Косовској Митровици. У Звечану социјално угроженим породицама поделили смо гајбе са јајима за Васкрс. У Лепосавићу смо одговорили на 206 захтева за набавку лекова и хране. Дезинфиковали смо домове здравља у Штрпцу, Јажинцу и Драјковцу. У општини Косовска Каменица подељени брашно и пакети са храном за 50 породица, као и лекови и заштитне маске за 140 породица", наводи се у извештају.

У Новом Брду су подељени џакови брашна угроженим породицама, у Вучитрну обезбеђена заштитна опрема за медицинске раднике као и неопходни лекови за грађане.

На подручју Приштине, Косова Поља и Липљана обезбедили смо пакете помоћи и јаја за 200 социјално угрожених породица. У Грачаници достављен хлеб за 50 породица.

Банка Поштанска штедионица у свих пет експозитура у српским срединама на КиМ ради пуним капацитетом како би грађани могли да подижу пензије и друга примања. Пензије за месец март за кориснике на КиМ готово исплаћене, наводи се у дневном извештају.

EUR/RSD 117.3121
Најновије вести