ДУШУ И СРЦЕ ОСТАВЉАМО НА ОВОЈ БИНИ: ПОЧЕО ЈЕ НАЈВЕЋИ ТРУБАЧКИ МЕГДАН НА СВЕТУ, на позорници у Гучи своје снаге одмериће 16 најбољих оркестара из свих делова Србије (ФОТО)

Лучани: На стадиону у Гучи поред реке Бјелице званично је почело такмичње најбољих сениорских трубачких оркестара. Сви они живе за ову позорницу и за ово такмичње, на ком се дуже од шест деценија исписује историја. Ове године конкуренција је изузето јака , учествује 16 оркестара а неколико њих има већ две награде и чека се она трећа да би се овенчали ласковом титулом - мајсторским писмом.
e
Фото: RINA

- Душу и срце остављамо на овој позорници. Ми свирамо током читаве године, али нигде са таквом емоцијом као у Гучи, на овој бини. Пажљиво смо се спремали, вежбали месецима уназад, каже за РИНУ трубач Бојан Крстић.

Такмичење је отворио овогодишњи домаћин Сабора трубача у Гучи, истакнути одбојкаш и спортски радник, пореклом управо из Драгачева, Жељко Танасковић.

Фото: RINA

- Драги пријатељи сабораши, труба је симбол Гуче, а Гуча је данас трубачки центар света. Улогу домаћина доживљавам са посебном емоцијом јер знам одакле потичем, шта овај Сабор значи и поштујем манифестацију која траје 62. године и чува традицију српског народа. Вечерас ће своје инструменте овде укрстити великани и не бих да сам у кожи стручног жирија, јер сваки од њих носи део душе из краја из ког долази, рекао је Танасковић.

Фото: РИНА

Овогодишњи Сабор трубача у Гучи, већ је извесно, обориће све рекорде посећености. Кроз драгачевску варошицу за ова три дана прошло је на десетине хиљада људи. 

RINA

EUR/RSD 117.1277
Најновије вести