ЕР СРБИЈА РЕКОРДНО ЛЕТЕЛА У ЈАНУАРУ Превезла преко 50 хиљада ПУТНИКА ВИШЕ него у истом месецу 2023. Године

Ер Србија је у јануару 2024. године превезла 269.725 путника, што је повећање од 23 одсто у поређењу са истим месецом 2023. године.
а
Фото: Промо

Српска национална авио-компанија је током првог месеца текуће године обавила 3.457 летова, односно 700 летова више него у јануару 2023. године. То је најбољи јануарски резултат Ер Србије од 2013. године, односно од када компанија послује под садашњим

именом.

„Претходна година била је једна од најуспешнијих за националну авио-компанију од како је основана пре скоро 97 година. Поверење нам је указало 4,19 милиона путника, покренули смо 23 нове дестинације, оснажили и подмладили флоту, појачали наш тим са више стотина нових колегиница и колега, промовисали 23 нова капетана. Веома смо поносни на остварено, али уједно и свесни да је авио-индустрија сложен систем у којем успех зависи од бројних фактора. Наше је опредељење да у свакодневном раду будемо оријентисани на оно што од нас зависи, о чему сведоче и јануарски резултати. Превезавши преко 50 хиљада путника више него у истом месецу 2023. године, показали смо да увек може још боље. Надамо се да ће се тај добар тренд наставити и током наредних месеци,” рекао је Јиржи Марек, генерални директор српске националне авио-компаније.

Најпопуларније дестинације у мрежи Ер Србије, у јануару 2024. године, када је реч о Западној Европи, биле су Цирих, Париз, Беч, Милано и Рим. У региону то су Подгорица и Тиват, док су у широј евромедитеранској зони најтраженији летови били до Истанбула, Барселоне и Атине.

EUR/RSD 117.0443
Најновије вести