Еразмус+ на УНС: Одобрена два координаторска и три партнерска пројекта

Универзитет у Новом Саду објавио је резултате Еразмус+ конкурса за пројекте изградње капацитета у високом образовању објављеног 2016. године. Овом универзитету укупно је одобрено пет пројеката, а од тога су два координаторска и три партнерска пројекта.
Rektorat UNS Foto: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Развој у области репродуктивне биологије и асистираних репродуктивних технологија и регенеративне медицине у Србији (Curricula Development in the Field of Reproductive Biology/Assisted Reproductive Technologies and Regenerative Medicine in Serbia) под руководством проф. др Александре Трнинић Пјевић пратиће наши научници до 2020. године, а за његово извођење издвојено је 870.667 евра. Координатор пројекта је Универзитет у Новом Саду.

Пројекат Information Security Services Education in Serbia, посвећен обучавању и образовање информационих сигурносних сервиса у Србији, трајаће до 2020. године, руководилац пројекта је доц. др Имре Лендак, а координатор је Универзитет у Новом Саду. Буџет пројекта износи 806.405 евра.

На имплементацији дуалног образовања у високом образовању Србије (Implementation of Dual Education in Higher Education of Serbia) радиће тим под руководством проф. др Александра Грубора. И овај пројекат трајаће до 2020. године, буџет је 992.310 евра, а координатор је Универзитет у Београду.

Electrical Energy Markets and Engineering Education, назив је пројекта у чијем је фокусу тржиште електричне енергије и инжењерско образовање, партнерски је пројекат на коме учествују Универзитет у Новом Саду и Технолошко образовни институт Централне Грчке. Руководилац пројекта на УНС је проф. др Весна Спасић Јокић, трајаће до 2020. године, а буџет износи 930.543 евра.

Подстицањем профила телекомуникационог инжењера (Boosting the Telecommunications Engineer Profile to Meet Modern Society and Industry Needs) бавиће се запослени на Универзитету у Новом Саду, под руководством проф. др Влада Делића, а координатор пројекта је Универзитет у Клагенфурту, Аустрија. И овај пројекат трајаће до 2020. године, а предвиђени буџет износи 967.265 евра.

И. В.

 

EUR/RSD 117.1933
Најновије вести