Форбс препоручује Србију као једну од скривених дестинација

ВАШИНГТОН: Амерички магазин Форбс уврстио је Србију на листу пет европских земаља које су, како наводи, савршене за путнике који трагају за мање популарним дестинацијама.
novi sad panorama, Dnevnik/Radivoj Hadžić
Фото: Дневник/Радивој Хаџић

Објашњавајући разлоге за посету Србији, Форбс је, испод фотографије Храма Светог Саве, навео да наша земља обилује природним изворима минералне воде, истичући да су њене бање светске класе и да привлаче посетиоце широм Европе.

Посебно је издвојио Врњачку и Рибарску бању као дестинације у којима туристи могу да проведу опуштајући одмор.

Амерички магазин напомиње да Србија обилује и историјским градовима, од Ниша, за који наводи да је родно место римског цара Константина Великог, до Новог Сада, за који истиче да је познат као Српска Атина због историјског значаја.

Форбс подвлачи да ниједан пут у Србију није потпун без посете Београду, а српску престоницу описује као један од најстаријих европских градова, препун "историјских рушевина" и "живописних сцена" пића и хране.

Поред Србије, Форбс је на листу уврстио Црну Гору, Словачку, Молдавију и Летонију.

Амерички магазин напомиње да међународна путовања можда неће бити доступна у догледној будућности, али наводи да су обећања о развоју вакцине оживела дух код особа које су некада често летеле широм света.

Својим читаоцима који су већ обишли Западну Европу препоруцује да размотре одлазак у неке од "подцењенијих земаља" на истоку, северу и југу континента.

"Препуне прелепим природним карактеристикама и фасцинантном историјом, ових пет земаља су идеалне за оне који трагају за јединствениом искуством", наводи Форбс.

EUR/RSD 117.4598
Најновије вести