Гојковић: Фајзерова вакцина испуњава све прописане стандарде

БЕОГРАД: Војвођански секрертар за здравство и члан Кризног штаба за сузбијање заразне болести ковид-19 Зоран Гојковић изјавио је данас да ће до краја године у Србију стићи први контигнет ''Фајзерових'' вакцина чији је увоз, како је навео, Агенција за лекове и медицнска средства Србије одобрила у складу с домаћим законским регулативама.
Pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. Zoran Gojković Foto: Tanjug/video
Фото: Покрајински секретар за здравство проф. Зоран Гојковић Фото: Танјуг/видео

Гојковић је за ТВ Пинк рекао да је Агенција пре два дана издала дозволу за увоз ''Фајзерове'' вакцине која, каже, испуњава све прописане стандарде што се тиче безбедности и апликације.

''Остало је да се провери да ли је прва серија, која ће стићи, у складу са документацијом коју је ''Фајзер'' проследио'', рекао је Гојковић.

Након тога, како каже, почеће се са вакцинацијом, а приоритет имају корисници домова за старе.

''Идемо са праксом која је започета у свету да они који су најугроженији и који могу имати најтеже компликације од заразе, први приме вакцину. Тако су започели вакцинацију и у Енглеској и САД'', рекао је Гојковић.

Коментаришући гужве на граничним прелазима на улазу у Србију, он је рекао да нису у питању само српски грађани већ да се ради о транзиту путника кроз Србију који је појачан током викенда.

''Контролисаће се само они који нису транзитни, они који долазе у Србију. Имамо тачну евиденцију ко улази и излази из земље'', навео је Гојковић.

EUR/RSD 117.5730
Најновије вести