Грачаница: Празник рада уз музику и роштиљ

ГРАЧАНИЦА: Велики број младих људи из Грачанице и околине традиционално је изашао на првомајски уранак.
Gračanica Foto: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik, ilustracija

Недалеко од археолошког налазишта Улпијана, код јавне чесме, окупио се велики број мештана Грачанице и околних села, међу којима највише има средњошколаца, јавља радио КиМ.

Они кажу да су овде дошли у рану зору да уз музику и роштиљ обележе Међународни дан рада.

"Данас смо се овде окупили да бисмо прославили 1. мај, дан када су се радници изборили за своја прва. Ово нам је први пут да смо се окупили на овом месту, раније смо се окупљали у Лапљем Селу", рекао нам је Ђорђе Здравковић, ученик средње школе.

У Дому здравља у Грачаници данас има дежурних лекара који ће се побринути за хитне случајеве. 

Специјалиста интерне медицине у грачаничком Дому здравља Синиша Рашић истиче да је задовољан улсовима рада, али једино што недостаје су лекови.

"Сви болесници који имају проблема са здрављем могу посетити нашу установу. Од дежурних лекара у Дому здравља у Грачаници је специјалиста интерне медицине доктор Синиша Рашић и докторка опште праксе Милка Симоновић, а ради и служба стоматолошке здравствене заштите", рекао је доктор Рашић.

Празник рада обележава се 1. маја, на дан када су радници у Чикагу 1886. штрајком и протестима почели да се боре за осмочасовно радно време. За косовске и институција које функционишу по српском систему 1. мај је нерадни дан.

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести