Градоначелник Катеринија: Очекујемо рекордан број Срба

ЈАГОДИНА: Градоначелник грчког града Катерини, коме припада једно од најпопуларнијих летовалишта у Грчкој за туристе из Србије Паралија, Константинос Коукодимос, изјавио је данас да ће судећи по почетку туристичке сезоне у тој земљи, ова сезона бити једна од рекордних.
more letovanje
Фото: pixabay.com

"Потрудили смо се у локалној самоуправи града Катерини, коме припадају и Паралија и Олимпик Бич, максимално средимо све плаже на нашој територији, као и другу инфраструктуру, а бројеви од јуна нам говоре да ћемо ове сезоне имати једну од рекордних година. Најбројнији туристи у овом делу Грчке су грађани Србије и то убедљиво", рекао је Коукодимос у Јагодини за телевизију Палма плус.

Он је поручио да су грађани Србије њихова браћа и да је учињено све да се они осећају као код своје куће, наводи се у саопштењу Града Јагодине.

"Због свега тога и велики број Грка је научио српски језик и вама Србима је довољан ваш српски језик да се снађете у Паралији и околним местима. По мојим информацијама ово би могла да буде рекордна година када је у питању долазак српских туриста у Грчку", истакао је Коукодимос и навео да се очекује да тај број буде око 1,5 милиона.

EUR/RSD 117.1954
Најновије вести