Грци од поноћи отворили прелаз Евзони за Србе, па затворили

Грчка је од поноћи отворила гранични прелаз Евзони за српске туристе који улазе у Грчку из Северне Македоније, али је тај прелаз, преносе медији, поново затворен око 10.30 сати.
korona putovanje granice pix
Фото: Pixabay.com

Српски туристи су јавили да су од поноћи до јутарњих часова аутомобили и аутобуси из Србије без проблема улазили у Грчку преко прелаза Евзони, али да је драма настала на том прелазу од 10.30 сати када им није дозвољен улаз у Грчку.

Према незваничним информацијама, "полицајци и цариници на Евзонију су око 10.30 часова добили допис из Атине да се неће дозвољавати улаз туристима на том граничном прелазу до 15. јула".

Иначе, од 15. јуна српски туристи су могли да уђу у Грчку само из Бугарске, на прелазу Промахонас, када је и ту првог дана завладао хоас пошто Грчка у првом тренутку није пуштала наше туристе, да би после променила одлуку и отворила границу као што су грчки званичници раније и најавили за српске туристе.

Савет ЕУ усвојио је препоруку да се од данас укину привремене рестрикције на путовања у ЕУ за грађане 15 земља, међу којима је и Србија, али и упозорио да је примена ове препоруке искључиво у надлежности држава чланица.

Baka
01.07.2020 • 16:35
Ne samo Grcka zatvara granice za Srbe i švajcarska je već zatvorila . Mnogo je naših državljanina zaraženo dosli u CH i dalje išli na žurke i u klubove. Mnogo pozitivno testiranih .
EUR/RSD 117.3294
Најновије вести