И следеће недеље непосредна настава у свим школама

БЕОГРАД: У свим основним и средњим школама у Србији од понедељка, 29. новембра, спроводиће се непосредна настава, саопштило је Министарство просвете, науке и технолошког развоја.
nastava skola, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Одлуку да и следеће недеље ученици у свим школама имају наставу уживо, донео је Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа.

Тим на недељном нивоу, а на основу података које достављају школе и података из "Сервиса за јавно здравље", утврђује модел наставе за школе у одређеним јединицама локалне самоуправе.

Ресорни министар Бранко Ружић рекао је јуче да је епидемиолошка ситуација у школама ове недеље боља него претходне и да су увођењем ковид пропусница и продужетком јесењег распуста успеле да се "неутралишу последице".

Он је навео и да стање у школама никада није било боље када су бројке у питању.

Од 19. до 23. новембра 918 заражених ученика

Према подацима Института за јавно здравље "Др Милан Јовановић Батут", од 19. до 23. новембра број оболеле деце школског узраста од 6 до 18 година био је 918, саопштило је данас Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

У односу на период од 8. до 18. новембра, број заражених ученика мањи је за 1.587.

У основним и средњим школама укупно је осам (0,02 одсто) одељења, која су због најмање три случаја инфекције ученика променила начин организације рада са непосредног на онлајн наставу у последњих 10 календарских дана.

Такође, укупно је 107 (0,27 одсто) одељења која су због најмање два случаја инфекције у истом периоду прешла са непосредног на комбиновани модел.

У последњих 10 календарских дана и шест (0,02 одсто) група је из комбинованог модела прешло на онлајн наставу.

EUR/RSD 117.3664
Најновије вести