Кампања за промоцију вакцинације националних мањина

БЕОГРАД: Кампања за промоцију вакцинације припадника националних мањина, која садржи поруке на 19 језика, представљена је данас у Палати Србије, а министарка за људска и мањинска права и друштвени дијалог Гордана Чомић оценила је да је вакцинација свих грађана једини начин да се победи пандемија.
vakcina korona pix
Фото: Pixabay.com

У оквиру кампање, за 23 заједнице националних мањина, на 19 језика припремљено је око 44.000 флајера, 1.200 постера, као и 21 џингл за радијско емитовање и 21 анимирани филм.

Чомић је рекла да је циљ кампање, која је припремљена у сарадњи Министарства за људска и мањинска права и Немачке организације за међународну сарадњу (ГИЗ), да се пошаље порука о важности вакцинације, а која ће бити разумљива припадницима националних мањина.

"Нама су сви грађани у Србији исти без обзира на ком језику говоре, зато смо одлучили да пошаљемо упозоравајућу поруку на језицима које ће сви разумети, да пандемија није готова и да морамо да се вакцинишемо", рекла је Чомић на презентацији кампање.

Она је позвала све медије у Србији да одговорно извештавају о теми вакцинације и да информације које пласирају о тој теми буду истините и у складу са професионалним кодексом.

Председавајући Координације националних савета националних мањина Борче Величовски каже да поруке о вакцинацији треба да стигну до милион људи у Србији, а који су припадници националних мањина и да они треба да добију информацију на свом језику.

Он је рекао да се кампањом показује интересовање руководства Србије и припадника националних заједница да се пандемија заврши и подстакне вакцинација свих грађана.

"Ова кампања је важна јер омогућава да сваки грађанин на свом матерњем језику добије праву информацију која гласи- вакцина спашава живот, каже Величовски, који је том приликом позвао све припаднике мањинских група да се вакцинишу.

Представник ГИЗ-а Роберт Бу рекао је да та организација већ годину дана спроводи различите активности у циљу сузбијања последица вируса корона, као и да је информисање о значају вакцинације кључно.

Он је нагласио да је та организација, прошле недеље, у сарадњи са Министарством за људска и мањинска права и друштвени дијалог покренула још један пројекат који ће се бавити питањима имунизације али и образовањем.

 

EUR/RSD 117.5647
Најновије вести