Касарна Аеродром у Сомбору имаће ускоро воду за пиће

БЕОГРАД: Министар одбране Александар Вулин обишао је данас у касарни "Аеродром" у Сомбору инфраструктурне радове на изградњи водоводне мреже која од 2003. године није могла да се користи за пиће.
к
Фото: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

“Министарство одбране је уложило велике напоре да побољша квалитет живота свих припадника у свим касарнама, и наставља да ради на томе. У Сомбору се, након 50 година, ради на обнови водовода, који је још од 2003. године имао неисправну воду за пиће”, рекао је министар Вулин.

Након обиласка радова Војнограђевинске установе "Београд" Управе за инфраструктуру, а чија је вредност 160 милиона динара министар је рекао да у Србији не сме да постоји ни једна касарна и ни један војни објекат који нема воду за пиће, грејање, громобран, надстрешницу за возила, као и објекат који није разминиран.

“У Војсци Србије постоји око 80 објеката који су, након НАТО агресије, загађени неексплодираним убојним средствима и то је нешто што морамо ставити као приоритет”, истакао је министар Вулин.

У разговору о значају радова у касарни “Аеродром”, командант Првог центра за обуку потпуковник Радован Миладиновић навео је да је почетак радова на изградњи водовода велики корак у стварању оптималних услова за живот и рад, како професионалних припадника, тако и војника на служењу војног рока и других категорија који се у Центру обучавају.

Он је, такође, најавио да се планира реконструкција и других објеката у тој касарни.

EUR/RSD 117.5361
Најновије вести