КЦ Војводине: 270 пацијената, 20 на респиратору

НОВИ САД:У Клиничком центру Војводине тренутно се лечи 270 пацијената код којих је потврђено да су оболели од вируса KОВИД - 19, а од тога код 20 пацијената се примељује механичка вентилација
KCV
Фото: Дневник (В. Фифа)

НОВИ САД:У Клиничком центру Војводине тренутно се лечи 270 пацијената код којих је потврђено да су оболели од вируса KОВИД - 19, а од тога код 20 пацијената, с обзиром на њихово тренутно здравствено стање, лечење захтева примарну механичку вентилацију, саопштила је та здравствена установа.

Напомињу да се код великог броја осталих хоспитализованих пацијената који су оболели од вируса KОВИД - 19, с обзиром на тежину клиничке слике уз осталу неопходну терапију, примењује и интензивна кисеоничка потпора.

У циљу спречавања ширења и обољевања од KОВИД-19 вирусне инфекције, КЦ Војводине апелује на грађане да је обавезно придржавање свих превентивних заштитних мера.

Све потребне мере подразумевају, подсећају, ношење заштитиних маски, одржавање одговарајуће дистанце између особа, редовно прање и дезинфекција руку, као избегавање окупљања становништва у већем броју у затвореном простору.

EUR/RSD 117.5812
Најновије вести