Кисић: Геронтолошки центри ће увек имати подршку

БЕОГРАД: За реконструкцију и адаптацију геронтолошких центара у Србији ове године издвојено је 465 милиона динара, изјавила је министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић приликом посете Геронтолошком центру „Срем“ у Руми.
Darija Kisić Tepavčević/RTS/printskrin
Фото: Дарија Кисић Тепавчеви /РТС/принтскрин

„Циљ нам је да се и на овај начин захвалимо нашим најстаријим суграђанима, који су током пандемије Ковид 19, по ко зна који пут, показали да су најодговорнији, најсавеснији и да много можемо да научимо од њих. У овом центру су готово сви корисници и већина запослених вакцинисани. Желимо да учимо на њиховом искуству, али и да им се одужимо и омогућимо лепо старење“, рекла је Кисић.

Ресорно министарство је за инфраструктурне радове и опремање Геронтолошког центра „Срем“ током прошле године издвојило 17,6 милиона динара, а ове године више од 16 милиона динара, додала је Кисић.

Она је навела да је један од главних циљева Министарства побољшање квалитета живота најстаријих суграђана, како би им била омогућена безбрижна старост.

„Геронтолошки центри ће увек имати велику подршку Министарства. Бољи услови у којима живе наши корисници су нешто за чим стално тежимо“, нагласила је Кисић, која је са председницом општине Рума Александром Ћирић разговарала о унапређењу услуга социјалне заштите у овој установи.

EUR/RSD 117.1958
Најновије вести