Кисић: Навијачи на утакмици, неодговорно и тужно кршење мера

БЕОГРАД: Чланица Кризног штаба Дарија Кисић Тепавчевић рекла је данас да је кошаркашка утакмица Црвене звезде и Будућности у петак била неодговорно, недопустиво и тужно кршење епидемиолошких мера због великог броја навијача, и поручила да морамо још мало се стрпимо када је реч о дружењу, јер ћемо у супротном само продужити борбу са корона вирусом.
1
Фото: Танјуг/ Страхиња Аћимовић

Она је на питање новинара о тој утакмици, после седнице Кризног штаба поручила да морамо да схватимо да свако од нас чини значајну карику у борби против корона вируса и да не можемо да победимо ако нисмо уједињени.

"То спортско дешавање са гледаоцима је било мимо свих препорука и није имало дозволу и тај спортски клуб је већ једном раније платио казну. Можемо само да кажемо да је то било неодговорно, недопустиво и тужно", нагласила је Кисић Тепавчевић.

Навела је да разуме колико су људи жељни спортских манифестација, славља и других окупљања, али да не смемо да дозволимо да сада када имамо силазни тренд да тим понашањем само продужимо борбу са короном.

Попуштају се мере, али морамо бити стрпљиви, додала је она.

На питање како то да полиција није реаговала на кршење забране окупљања, Кисић Тепавчевић каже да је најважније да будемо свесни да нису кључне санкције, већ свест о томе да немамо толико полицајаца за контролу сваког од нас и да уколико кршимо мере чинимо лоше пре свега себи и својим најближима, којима можемо да пренесемо вирус.

"Овде је кључан колектив и зато говоримо о колективном имунитетету, борби и одговорности", нагласила је она.

Нагласила је да нема горе санкције од тога да се неко разболи и зарази људе које највише воли.

"Немамо полицајаце за сваког од нас, треба сами да будемо себи контролори и да учинимо све да очувамо здравље", поручила је Кисић Тепавчевић.

EUR/RSD 117.5649
Најновије вести