Кисић Тепавчевић у посети Геронтолошком центру у Руми

РУМА: Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална Дарија Кисић Тепавчевић и државни секретар Министарства здравља Мирсад Ђерлек, данас су у Руми обишли Геронтолошки центар и корисницима уручили поклоне - пакете витамина за јачање имуног система.
kisic
Фото: Танјуг (видео)
Министарка је рекла да је изузетно задовољна високим процентом вакцинисаних корисника и да се нада да ће се они ускоро вратити нормалном току живота, као пре епидемије корона вируса.
"Наши старији грађани поново нас уче како треба да се понашамо. Од поцетка епидемије, управо они су се показали као најодговорнији у тој борби и зато их нећемо заборавити", казала је Кисић Тепавчевић.
Месецима су, истиче министарка, били у карантинским условима, а никада нисмо чули реч залбе од њих, јер су били свесни да на тај начин чувају своје здравље и здравље других.
Геронтолошки центар у Руми, у коме борави 259 особа, добар је пример, јер је последњи случај инфекције корона вирусом забележен још у јануару.
"Око милион и 51.000 лица старијих од 65 година, на територији Републике Србије, вакцинисано је против корона вируса. Питаћете се зашто сад пензионерима помажемо, а то је одговор. Показали су дисциплину и разумевање, а сматрамо да ако буду на адекватан начин јачали имунитет, научно је и доказано да се то постиже витаминима, биће отпорнији", рекао је државни секретар Мирсад Ђерлек.
У овом центру је вакцинисано у потпуности око 86 одсто корисника.
"Вакцинација се наставља и даље, а питање је дана када ће бити стопроцентна. Уговорили смо и то да ће корисници ускоро посетити своје најмилије", обећао је директор Геронтолошког центра, Зоран Славујевић.
Корисници Геронтолошког центра кажу да им је веома знацајно то што држава није заборавила на њих.
Укупан капацитет центра је 285 лица.
EUR/RSD 117.5618
Најновије вести