Кишовито и хладно

НОВИ САД: Знатно хладније са кишом која престаје предвеч. Ветар врло јак појачан западни, крајем дана у слабqеwу. Притисак знатно испод нормале. Температура од 7 до 10 степени Целзијуса.
kisa hladno pixa
Фото: pixabay.com

ВОЈВОДИНА: Знатно хладније са кишом која престаје крајем дана. Ветар појачан западни, на моменте олујне јачине, а крајем дана у слабqеwу. Притисак знатно испод нормале. Температура од 7 до 9 степени Целзијуса на северозападу Војводине до 11 степени Целзијуса на југоистоку Баната. Увече киша престаје и кишна зона одлази на север.

СРБИЈА: Знатно хладније и киша у већини предела уз ветровито време, а дневна температура свега око 10 степени Целзијуса на западу и северу Србије. На планинама изнад 1200 мнв је могућа суснежица и снег. Ветар појачан западни, у Војводини на моменте олујни, а крајем дана у слабqеwу. Притисак знатно испод нормале. Температура од 7 до 15 степени Целзијуса на крајеwем југу и југоистоку Србије, у Враwу и Пироту.

Време наредних дана: У среду сунчани периоди и топлије уз ређу појаву краткотрајне кише поподне на западу Србије. У четвртак променqива облачност, поподне и увече са повременом кишом. У петак и суботу хладније са местимичном кишом која престаје у суботу. Од недеqе суво време.

Биометеоролошка прогноза за Србију: Релативно неповоqна биометеоролошка ситуација за већину хроничних болесника и осетqивих особа. Опрез се саветује астматичарима и реуматичарима. Поремећаји сна и болови у мишићима могу се јавити као метеоропатске реакције. У саобраћају се препоручује пажwа.

 

EUR/RSD 117.5787
Најновије вести