Кон: Како неко може да ради у здравству, а није вакцинисан?

БЕОГРАД: Недопустиво је и није морално и етички да здравствени радник не буде заштићен и зарази некога корона вирусом, поручио је данас епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон.
predrag kon yt
Фото: Youtube Printscreen

"Како неко може да буде здравствени радник, а да није вакцинисан? Није прихватљиво. О томе треба да размишљају и удружења, синдикати, а не да причају о присилности", рекао је Кон за телевизију ТВ К1.
Он је додао да се у јавности створила погрешна слика да неко некога приморава на обавезну вакцинацију, указујући да није реч о томе, већ о очувању здравља читавог друштва.

"Не разумем зашто је то узнемирујуће за неке. Мора да се пресече, имамо вакцину која може да се даје од 12 године, шта се више очекује?", упитао је Кон.
Он је позвао младе да приме вакцину и да престану, како каже, да размишљају о томе да ли епидемија постоји, јер и старији од 20 година потпуно исто могу да оболе као и најстарији.

Упитао је и зашто факултети и школе не позивају студенте и ученике да се вакцинишу.
"Није тема кршење неких права, овде је реч о чувању здравља читавог друштва, јер тек ће на јесен почети погоршање ситуације, када се формирају колективи", истакао је епидемиолог.
Кон је подвукао да није немогуће да се избегне четврти талас, јер, каже, још увек се има ситуација у рукама.

EUR/RSD 117.5754
Најновије вести