Крај драме: Отета деца Славице Бурмазовић стигла у Београд

БЕОГРАД:  Деца Славице Бурмазовић, коју је њен бивши супруг, Турчин, пре четири године, на превару, одвео, прво у Турску, а затим у Иран, стигла су данас пре подне у Београд.
Oteta deca Slavice Burmazović stigla u Beograd Foto: Tanjug/video
Фото: Отета деца Славице Бурмазовић стигла у Београд Фото: Танјуг/видео

Авион Катар ервејз слетео је на аеродром "Никола Тесла" са троје отете Славичне деце нешто после 10 сати.Деца коју Славица није видела неколико година данас имају 15, 14 и осам година, а сусрет са њима био је веома дирљив и емотиван.

"Ја сам најсрећнијиа мама на свету", рекла је Славица након што је загрлила своју децу.Она је, пред слетање авиона, рекла Танјугу да је данас први дан остатка њиховог заједничког живота и среће, те изразила наду да се ниједној мајци тако нешто никада неће догодити.

Деца су стигла на београдски аеродром у организацији Министарства спољних послова Србије, а Славица каже да је за ту неизмерну срећу захвална министру Ивици Дачићу и амбасадору Србије у Ирану Драгану Тодоровићу.

Дачић је рекао да је радостан што је завршена епопеја четири године дугих разговора и да је захвалан иранском минситру спољних послова који је лично интервенисао да се проблем реши.

Додао је да је децу допратио амбасадор Србије у Ирану Драган Тодоровић, јер дургачије није могло, те додао да је влада, уз одобрење председника Србије Александра Вучић, желела да помогне на сваки начин, па и да пошаље свој авион, али да то није било могуће и да се све завршило уз посредовање иранског министра спољних послова.

"Надам се да ће се сада Славица и њена деца окренути неким лепшим стварима", рекао је Дачић.Он је додао да су српски државни органи спремни да се ангажују за интересе наших људи широм света.

После четири године од отмице и више од три године од правоснажне пресуде турског суда, на основу договора министра Дачића и министра иностраних послова Ирана Мухамеда Зарифа, деци је омогућено да се врате мајци Славици Бурмазовић.

Децу је допратио наш амбасадор у Ирану Драган Тодоровић, а дочеку су присуствовали и Дачић, генерални секретар МСП-а Вељко Одаловић и бројне новинарске екипе.Са Славицом је, две сестре и брата, дочекао и њен син из првог брака.Бивши супруг Славице Бурмазовић, Турцин, одвео је троје деце без мајчине дозволе 2015. године у Турску.

Првостепеном пресудом суда деца су у марту 2016. године враћена мајци, али је он упркос забрани, напустио територију Турске и отишао с децом у Иран.

 

EUR/RSD 117.3121
Најновије вести