Лончар: Логичан захтев да невакцинисани плаћају лечење

БЕОГРАД: Сасвим је логичан захтев лекара да невакцинисани грађани сами плаћају део трошкова лечења од коронавируса, јер има довољно вакцина, а могу и да бирају коју ће, изјавио је данас министар здравља др Златибор Лончар.
vakcina korona pix
Фото: Pixabay.com

Он је рекао да такав захтев не би имао смисла да држава није обезбедила довољно цепива за све грађане, и указао да грађани не размишљају о трошковима лечења јер знају да то држава плаћа.

"Здравствени радници са разлогом то кажу да би подигли свест људи, имате оне који не верују ни у корону, ни у вакцину, а кад се разболе знају да ће држава све да плати. Да сте се вакцинисали, највероватније не бисте били у болници. Овако, нити се придржавају мера, нити су се вакцинисали па су дошли у болницу и очекују да све држава покрије", каже Лончар.

Он је изнео и податак да је у Србији тренутно изоловано осам случајева делта соја, али упозорава да их сигурно има више, па се одуговлачењем вакцинације само још више отвара простор вирусу да мутира.

"Пандемија у целом свету не може да се реши док нема довољно вакцинисаних, и сигурно се неће решити док не буде 70, 80 одсто глобално имунизованих. Да ли је боље да се сви вакцинишемо на време и вратимо се нормалном животу, а не да се питамо где треба да носимо маску. Без вакцинације то не можемо и све остало је празна прича”, објаснио је министар.

Министар је изнео податке да је повећан број људи на првим прегледима, као и на пријемима за болницу, те да је једина ствар која то може да спречи - вакцинација.

Liberte
16.07.2021 • 14:51
Prema zadnjim informacijama iz Izraela jedne od najvakcinisanih zemalja pokazuju da ministar zdravlja razmislja o lock down. Situacija je izuzetno teska bez obzira na valcinaciju. Gospodine Loncar prestanite da igrate politicke igre i zastitite srpski narod od valcinacije i bolesti koje one izazivaju. Link prema izraelskoj televiziji https://www.i24news.tv/fr/actu/israel/1626371329-israel-un-confinement-pour-les-fetes-de-septembre-a-l-etude-responsable-de-la-sante
Родољуб
16.07.2021 • 15:17
НЕ ПРИХВАТАМ било какву стигматизацију, деградацију у грађанина трећег реда или проглашавање неодговорним због неучешћа у њиховој игри.
НЕ ПРИХВАТАМ гушење права на слободу избора и права на постављање питања.
Спреман сам на одбрану ових принципа до краја.
Онима који верују у вакцинацију желим све најбоље и да нас који оправдано сумњамо у њу, оставе на миру да живимо и мремо како је Бог наредио.
П.С. Нисам "равноземљаш" већ високо образован човек са високо натпросечном интелигенцијом.
EUR/RSD 117.5754
Најновије вести