Међународни скуп математичара у Новом Саду

Међународн конференција ”Генерализоване функције” у организацији Српске академије наука и уметности, Огранак САНУ у Новом Саду и Департмана за математику и информатику, Природно-математичког факултета, Универзитета у Новом Саду, одржаће се од 27. до 31. августа у Новом Саду.
d
Фото: Dnevnik.rs

Како у најави организатори кажу, Конференција наставља дугогодишњу традицију међународних конференција о уопштеним функцијама. Окупља истраживаче који раде у свим гранама математичке анализе, геометрије и вероватноће у којима се користе уопштене функције као модеран апарат за решавање проблема. На конференцији ће учествовати око 65 учесника из иностранства и око 25 из Србије.

Теме конфренције укључују: теорије дистрибуција, хиперфункција, алгебре уопштених функција, интегралне трансформације, линеарне и нелинеарне парцијалне диференцијалне једначине, регуларности, стохастичку анализу, псеудодиференцијалне оператере и микролокалну анализу, примене функцијских простора у математичкој физици и другим наукама, геометријске проблеме и нелинеарну дистрибутивну геометрију хармонијску анализу, модулацијске просторе, временско фреквенцијску анализу сигнала...

Отварање конференције одржаће се у Огранку САНУ у Новом Саду, 27. августа у 9.30 часова. Пленарна предавања од 45 минута (12) одржаваће се од понедељка до четвртка у Огранку САНУ у Новом Саду, док ће се предавања по секцијама од 20 минута (око 55) одржавати на Департману за математику и информатику од понедељка до петка.

Конференције које су претходиле овој одржане су у Дубровнику (Хрватска, 2016), Саутемптону (Велика Британија, 2014), Мартинику (Француска, 2011), Бечу (Аустрија, 2009), Бедлеву (Пољска, 2007), Новом Саду (Србија, 2004), Гвадалупе (Француска, 2000), Новом Саду (1996), Оберволфаху (Немачка, 1989), и Дубровнику (1987).

В. Ц.

EUR/RSD 117.6067
Најновије вести