Михајловић: Крајем године прва усељења у станове у Новом Саду

НОВИ САД: Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић обишла је данас радове на изградњи станова за припаднике снага безбедности у насељу Југовићево код Новог Сада, где је у изградњи 548 станова, и најавила да ће се први станари у те зграде уселити крајем године.
Zorana Mihajlović obišla  radove na izgradnji stanova za pripadnike snaga bezbednosti u naselju Jugovićevo Foto: Tanjug/J. Pap
Фото: Зорана Михајловић обишла радове на изградњи станова за припаднике снага безбедности у насељу Југовићево Фото: Танјуг/Ј. Пап

Михајловић је истакла да је пројекат изградње станова за припаднике снага безбедности од великог значаја за државу и изразила наду да ће Комисија Владе Србије прихватити допис Министарства грађевинарства да се у те станове могу уселити и здравствени и просветни радници.

"Министарство грађевинарства је упутило допис Комисији Владе Србије са молбом да се овај пројекат прошири на запослене у просвети и здравству, јер има довољно простора и да они добију станове. Надам се ускоро тој Комисији и да ће председница владе омогућити да и други ресори дођу до стана", рекла је Михајловић новинарима у Новом Саду.

Истакла је да је потпуно извесно да ће се у прве станове који се тренутно граде у Новом Саду до краја године уселити први станари, односно припадници војске, полиције и БИА.

Фото: Зорана Михајловић обишла радове на изградњи станова за припаднике снага безбедности у насељу Југовићево код Новог Сада Фото: Танјуг/Ј. Пап

Министарка је пре обиласка радова на изградњи станова за припаднике снага безбедности обишла и завршне радове на изградњи надвожњака преко ауто-пута Београд - Нови Сад, на локалном путу Каћ - Нови Сад и најавила да ће он бити завршен за 15 дана.

Фото: Изградња надвожњака преко ауто-пута Београд - Нови Сад Фото: novisad.rs

Додаје да је вредност те инвестиције 500 милиона динара, а да ће надвожњак спојити мештане Каћа са индустријском зоном и насељем Шангај и олакшати им прелазак.

Михајловић је истакла и да је до сада у путну инфрструктуру у Новом Саду уложено две милијарде динара и захвалила Граду Новом Саду на кооперацији, јер се сви договори у вези са пројектима завршавају, како каже, за дан.

Михајловић: Не одустајемо од Фрушкогорског коридора

НОВИ САД:  Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је данас да се не одустаје од изградње Фрушкогорског коридора и додала да ће радови на његовој изградњи почети када се потпише уговор са кинеском “Ексим” банком о одобравању кредита.

Одговарајући на питања новинара у Новом Саду, Михајловић је истакла да је пројектно-техничка документација за Фрушкогорски коридор великим делом готова, као и да ће његова изградња коштати око 600 милиона евра.

“У очекивању смо потписивања и одобравања од кинеске “Ексим” банке кредитне линије. Радови ће почети оног тренутка када будемо добили потпуно одобрење од кинеске банке да можемо да финансирамо један овакав огроман пројекат, али од њега се није одустало и неће се одустати”, подвукла је Михајловић.

Истиче да не очекује да ће радови почети у септембру, као што је раније најављивано, због ситуације у вези са вирусом корона због чега је смањена комуникација са институцијама у Кини, а онда и због двомесечне борбе против вируса у нашој земљи.

“То ће сигурно продужити почетак извођења радова за неколико месеци, али одустајања нема”, закључила је Михајловић.

EUR/RSD 117.2824
Најновије вести