Михајловић: Решити проблем људи који су остали без струје

БЕОГРАД: Потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике, Зорана Михајловић каже да се мора наћи решење за поновно прикључење више од 4.000 домаћинстава која у Нишу живе без струје, саопштило је данас Министарство.
mihajlovich
Фото: Танјуг (видео)/Зорана Михајловић

Њима је обустављена испорука електричне енергије или су искључени са мреже због старих дуговања.

Михајловић је данас разговарала са представницима ЈП "Електропривреда Србије", Оперативног дистрибутивног система "ЕПС Дистрибуција" и градоначелницом Ниша Драганом Сотировски о проналажењу решења.

"Потребно је да формирамо радну групу коју ће чинити представници Министарства, ЕПС-а, ОДС-а и града Ниша, како бисмо утврдили тачан број домаћинстава која су искључена са мреже, износ који дугују и морамо да пронађемо решење за те људе", истакла је Михајловић.

Градоначелница Ниша је рекла да ће локална самоуправа покушати да реши проблем у вези са легализацијом објекта, али да је свакако неопходна помоћ ресорног министарства.

Она је пренела захтеве да се омогуће модели репрограма дуговања.

На састанку је договорено да радна група утврди прецизне податке, као и да се размотри поједностављивање процедура за поновно прикључење домаћинстава на мрежу.

EUR/RSD 117.5571
Најновије вести