Министар Шарчевић уручио Светосавске награде

БЕОГРАД: Министар просвете Младен Шарчевић уручио је данас у Влади Србије Светосавске награде за допринос науци и образовању, и поручио да се за ту награду вреди борити. 
s
Фото: МТС

Током уручења награда, Шарчевић је нагласио да награда има велику тежину, као и да одражава дух Светосавља
"Светосавска награда ожнацава нешто за шта се вреди залагати, показује да сте најбољи, да сте постигли циљеве и остварили резултате", казао је ресорни министар.

Он је додао да сматра да је министарство у последњих годину дана поставило  добре темеље, као и да је већина људи која ради у образовању то препознала.
Посебно је истакао друштвено одговорне компаније, које су, како додаје, препознале да је потребно помоћи образовању.  
"Ово је добра прилика да смо уједињени у заједничкој мислији, а то је да у Србији образовање буде много боље, квалитетно, да будемо неко ко ће из тога црпети бољи и лепши живот, и да то све слузии да се држава умножи", истакао је Шарчевић.

Добитници Светосавске награде су: васпитач и специјалиста за музичку културу у ПУ „Пчелица" из Сремске Митровице Слободанка Грчић, наставница матемаитике и рачунарства у Основној школи  "Лазар Саватић" у Земуну Дејана Војновић,  наставник технике и технологије у Основној школи "Ђура Јакшић" из Кикинде, ученица шестог разреда Основне школе "Јанко Веселиновић" и "Петар Коњевић" у Београду.

Неки од добитника су и ученица четвртог разреда Београдске гимназије Ања Ковачевић,  наставник техничке школе из Куле Маријан Љ. Иванов, директор Техничке школе у Ужицу Драган Туцаковић, професорка Факултета организационих наука Весна Дамљановић, студент прве године Технолошко металуршког факултета у Београду Ђорђе Угризовић...

Награда је уручена и градском менаџеру Горану Весићу, који је покренуо бројне акције, међу којима су истакнуте - оснивање Фондације за младе таленте Града Београда, пројекат за рационализацију мреже школа, бесплатна школу кошарке за девојчице и многе друге.
Компаније које су носиоци овогодишње Светосавске награде су "Виза", "Телеком Србија", "Књаз Милош" АД Аранђеловац, "Универекспорт", као и Концерн "Бамби" из Пожаревца.

EUR/RSD 117.5685
Најновије вести