Министар: Зимска гума главу чува

СУБОТИШТЕ: Потпредседник владе и министар полиције Небојша Стефановић је позвао возаче у Србији да у периоду од 1. новембра до 1. априла користе зимске гуме на својим возилима истичући да то треба да ураде не због саобраћајне полиције већ због себе, својих најмилилијих и других учесника у саобраћају.
zima saobracaj
Фото: Dnevnik (Aleksandra Erski)

Стефановић је подсетио да су зимске гуме обавезне у периоду од 1. новембра до 1. априла на сва четири точка када на коловозу има снега и леда, када се то и контролише.

Он је казао да само та једна ствар - коришћење зимских пнеуматика може да заштити нечији живот и да се зауставни пут возила може скратити и за више од 10 метара.

То значи да ћете можда успети да избегнете неког пешака који је истрачао на коловоз или друго возило које је нагло закочило. То може да буде разлика између живота и смрти. Пробаћемо да убедимо возаче да то чине  и да то треба да раде због својих живота, а не због саобраћајног полицајца - због себе и својих чланова породице. Ако то не урадите можда ћете се кајати читавог живота, навео је Стефановић.

EUR/RSD 117.5768
Најновије вести