МИНИСТАРСТВА ТРГОВИНЕ И ПРОСВЕТЕ Школарци ће сазнати како да се заштите као потрошачи

Министарство просвете и министарство трговине потписали су Протокол о међусобној сарадњи у области едукације ученика основних и средњих школа о заштити потрошача.
а
Фото: Dnevnik.rs

Министарка просвете Славица Ђукић Дејановић оценила је да маркетинг има велики утицај на потрошаче, посебно на децу, па је зато неопходно да се подигне њихова свест о потрошачким правима и обавезама.

Како је рекла, упознавање ученика са овим темама спроводиће се кроз добро осмишљене активности, на основу штампаних, аудио и видео материјала.

- Различите теме из домена заштите потрошача реализоваће се почев од текуће школске године, а касније и у континуитету у свим основним и средњим школама кроз предавања наставни­ка, разредних старешина, стручних сарадника, али и гостујућих предавача из различитих институција и струковних удружења - навела је министарка Славица Ђукић Дејановић.

Како је рекла, реализација овог програма већ је започела на платформи за онлајн учење и могу јој приступити сви заинтересовани наставници основних и средњих школа.

А неке од тема које ће обрађивати су и увод у заштиту потрошача, гаранција и приговор, заштита потрошача у области пружања услуга, туристичко путовање и права путника... 

EUR/RSD 117.0612
Најновије вести