Министарство о смрти девојчице: Хитна стигла за 12 минута

БЕОГРАД: Министарство здравља изјавило је саучешће породици детета поводом трагедије која се догодила јуче на Власинском језеру и навело да су инспектори на терену како би утврдили узрок који је до тога довео.
hitna pomoc
Фото: Tanjug (M. Jakob, ilustracija)

"Сви детаљи и околности који су довели до овог трагичног случаја ће бити испитани. Након тога, и након завршене обдукције и утврђивања тачног узрока трагедије, моћи ће да се прича о одговорности", навело је Министарство у саопштењу поводом смрти двогодишње девојчице на Власинском језеру. 

Министарство истиче да се у оваквим тренуцима морају користити чињенице, а оне указују, како се наводи у саопштењу, да је "екипа хитне помоћи стигла за 12 минута са свом потребном опремом и обученим тимом који је одмах започео реанимацију детета". 

Из Министарства наводе да увек настоје да се све околности оваквих нежељених случајева, којих је данас управо захваљујући великом залагању здравствених радника значајно мање него пре, увек потпуно и детаљно испитају, и да се утврди одговорност.

"Када то знамо, јасно је да супротни, произвољни и крајње нетачни коментари објављивани на друштвеним мрежама али и у појединим средствима информисања не само да не доприносе утврђивању чињеница, већ уносе додатни немир и бол породици у најтежим тренуцима, унапред оптужујући и окривљујући здравствене раднике", истиче се у саопштењу.

Министарство апелујемо на све, како појединце тако и медије, да овакве трагедије не користе у сензационалистичке сврхе, нити за повећање гледаности или тиража, политичке и друге борбе. 

miro
17.08.2019 • 20:25
ministre loncar-zapitaj se nasta ti lice bolnice i domovi zdravlja po unutrasnjosti -nema osoblja,nema saniteta ,nema lekara-bolnice lice na nekadasnje seoske ambulante-pa ne zivi sav narod u bg-pa da se leci u taj vas klinicki centar-jer narod iz unutrasnjosti nikada nece ni dobiti uput za tu ustanovu
EUR/RSD 117.5790
Најновије вести