Министарство туризма уручило поклоне деци без родитеља

БЕОГРАД: Запослени у Министарству трговине, туризма и телекомуникација, предвођени министарком Татјаном Матић уручили су данас новогодишње пакетиће деци у Дому "Моша Пијаде" на Вождовцу, који је део Центра за заштиту одојчади, деце и омалдине у Звечанској улици.
Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić  Foto: Tanjug/ D. Kujundžić
Фото: Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић  Фото: Танјуг/ Д. Кујунџић

Ово је трећи пут како су службеници Министарства успели да обрадују малишане из система социјалне бриге о деци у Београду, изјавила је министарка Матић.

"Пакетиће поклањамо у договору са директором Звечнаске Зораном Милачићем и према њиховој стручној процени о томе где треба да их упутимо, а мотив нам је да сви за ове празнике желимо да покажемо љубав и разумевање и да покажемо деци да нису заборалвљена и да ми као друштво и појединци мислимо на њих", изјавила је Матићева.

Напоменула је да је ова сарадња почела још када је радила у Министарству за рад запошљавање и социјалну заштиту, када је у договору са Центром у Звечанској спроведено неколико акција међу којима и донаторска вечера на којој је прикупљено 100.000 евра за подршку деци у Центру.

"Наставићемо то да радимо и даље, јер нас чини срећнима и исупњенима, зато што не треба само ми да будемо срећни за новогодишње празнике, него да то пружимо и дургима", нагласила је министарка Матић.

EUR/RSD 117.4684
Најновије вести