Мировић отвориo реконструисане клинике КЦВ

НОВИ САД: У Клиничком центру Војводине у Новом Саду обновљене су четири клинике и спремне су да за неколико дана приме прве пацијенте. Рекострукција је завршена и опрема је убачена, а остало је још детаљно чишћење и спремање.
1
Фото: vojvodina.gov.rs

У једној згради у кругу КЦВ-а смештене су клинике за интезивну терапију, васкуларну и неурохирургију, а ван болничког круга завршене су ламеле Б и Ц Клинике за гинекологију и акушерство.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић рекао је да су сада створени сјајни услови и за запослене и за пацијенте.

У Клиници за гинекологију и акушерство ће се лечити жене из целе Војводине. Овде су били тешки радови јер је било и проневера, други су започели ове радове, а дошли смо сада до овог стадијума, казао је Мировић обилазећи реконсктруисане клинике.

Како је додао, реконструисано је девет клиника у Клиничком центру Војводине, ради се Клиника за интерне болести, а у наредних месец и по почеће радови на „Каменици 3”.


Заштита на бирачким местима

Сви чланови бирачких одбора имаће на располагању заштитну опрему, односно маске и рукавице, а грађани који дођу на гласање без маски, моћи ће да их добију на гласачким местима. Гласање не траје дуго и нема дугог задржавања у просторији, зато би било добро да грађани не дођу сви у исто време и да се не праве гужве. Ко због болести не може да изађе да гласа, треба да се обрати бирачком одбору, који шаље комисију код те особе. Када је реч о ковиду, тренутно је неколико десетина људи у самоизолацији, напоменуо је др Гојковић.


У Институту у Каменици је била једна ангио-сала, а сада их је девет, поручио је.

Покрајински секретар за здравство професор др Зоран Гојковић истакао је да је уложено више од 400 милиона динара у објекте и још 150 милиона у опрему, а у питању је обнова укупно 6.000 квадратних метара, и то 3.500 квадрата у Клининици за гинекологију и 2.500 квадрата у остале три.

Имамо најсавременије стандарде и опрему и уз такве услове, мало ко ће одлучити на напусти Клинику за гинекологију, истакао је секретар Гојковић.

Према његовим речима, остале три клинике, за интензивну терапију, васкуларну и неурохирургију су места на којима бораве најтежи пацијенти и где се раде најсложеније операције.

Та зграда је сада повезана с операционим салама и више нећемо оперисане пацијенте возити кроз круг болнице. Све то, надам се, подстиче и запослене, али и оне који одлучују да пруже грађанима Војводине оно што заслужују, казао је др Зоран Гојковић.

Фото: vojvodina.gov.rs

Директорка Клиничког центра Војводине професорка др Едита Стокић навела је да је зграда у којој су интензивна терапија, васкуларна и неурохирургија стара више од 100 година, а сада, не само што је реконструисана него је и опремљена најсавременијом медицинском и немедицинском опремом.

Колики је значај Клинике за гинекологију и акушерство говоре подаци да годишње имају 40.000 амбулантних прегледа, ураде више од 4.000 операција, а сваке године се роди више од 6.600 беба и од почетка ове године тај тренд броја порођаја се одржава, напоменула је др Стокић, и додала да су све клинике опремљене тако да ће КЦВ и убудуће моћи да пружа најквалитетније здравствене услуге у Војводини.

Љ. Петровић

Фото: vojvodina.gov.rs
Фото: vojvodina.gov.rs
Фото: vojvodina.gov.rs
EUR/RSD 117.5814
Најновије вести