МУП ОБЈАСНИО КАКО ЈЕ ДОШЛО ДО ХАОСА НА АЕРОДРОМУ Гранична полиција привремено обуставила пасошку контролу

Ванредна контрола Аеродрома "Никола Тесла" спроводи се јер је око 17 часова у транзитној зони дошло до мешања путника који су допутовали из Скопља са другим путницима који намеравају да путују ка другим дестинацијама, а над којима је претходно извршена контрола, саопштило је вечерас Министарство унутрашњих послова (МУП). 
v
Фото: Dnevnik.rs

До мешања путника је дошло због грешке у функционисању служби оператера на Аеродрому „Никола Тесла“, навело је Министарство унутрашњих послова. 

„Због ове ситуације, а ради обезбеђивања потребних услова за безбедност ваздухоплова и путника, захтеви аеродромског особља према МУП-у били су да се заустави даља пасошка контрола на излазу из земље и улазак нових путника у транзитну зону, док се не изврши пражњење транзитне зоне и поновни безбедносни преглед свих особа које се налазе у тој зони, који иначе обавља особље оператера Аеродрома ‘Никола Тесла’, по Закону о ваздушном саобраћају“, навео је МУП у саопштењу.

Из наведених разлога гранична полиција је обуставила привремено пасошку контролу како би се испоштовали безбедносни услови и успоставила пуна безбедност лица и ваздухоплова. 

Фото: Dnevnik.rs

„Након стицања услова за наставак пасошке контроле, гранична полиција ће у најкраћем року обавити послове и задатке који су у њеној надлежности и спречити задржавање на излазу из земље“, поручили су из МУП-а. 

Подсетимо, раније вечерас је потврђено порталу Nova.rs да припадници МУП-а врше ванредну безбедносну контролу Аеродрома „Никола Тесла“ у Београду због „грешке у обавезном току кретања путника на аеродромском терминалу“. 

Том приликом нам је речено да ће ова контрола довести до потенцијалног кашњења летова у вечерњем и јутарњим таласима. 

Такође, огласила се и компанија Ер Србија која је навела да је због контроле могуће одступање у планираном реду летења у вечерашњем и сутрашњем јутарњем таласу саобраћаја. 

Ер Србија је навела да се очекује да ће поједини летови у јутарњем таласу каснити и до два сата.

(Nova.rs)

EUR/RSD 117.0443
Најновије вести